Връзка с устройства с Windows Mobile/CE

Ако притежавате смартфон,PDA или друго мобилно устройство с Windows Mobile/Windows CE, има голяма вероятност да успеете да го свържете и да се разпознава от УСУ. В някои случаи може да получите аналогична и дори по-добра функционалност отколкото имате под windows с ActiveSync. Например – ще можете директно да отваряте файлове които са върху устройството, без да трябва да ги сваляте на компютъра (с ActiveSync това е невъзможно). Ще можете и лесно да инсталирате CAB файлове.

За да си осигурите подона функционалност в УСУ, от Система – Администриране стартирайте Мениджър на пакети (Synaptic). След това намерете и инсталирайте следните пакети: synce-trayicon, synce-hal, synce-gvfs, synce-sync-engine.

След като инсталацията завърши, от Програми – Помощни програми стартирайте SynCE Tray Icon, след което свържете мобилното устройство с компютъра.

Ако устройството ви е разпознато, до часовника ще се появи иконка на PDA. Цъкнете на нея с десния бутон на мишката и от показалото се меню изберете WindowsCE -> Explore with Filemanager:

synce-trayicon.jpeg

От там може да разглеждате файловете върху устройството директно във файловия мениджър. Възможно е и да инсталирате CAB файлове – това става от менюто View device status, което отваря прозорец с информация за устройството и има секция Applications.

Sidebar