Споделяне на папки

Споделянето на папка в УСУ става само с няколко действия.

За да споделите папка, трябва да си пуснете файловия мениджър, след което да цъкнете с десен бутон на мишката върху папката и да изберете Споделяне.

Следващият етап е да определите правата за достъп до споделената папка. За целта автоматично ще се отвори прозорец, в който ще може да попълните необходимите данни:

share_1.png

Трябва да напишете името, под което споделената папка ще се вижда в мрежата. Ако искате други потребители да имат пълен достъп за четене/писане сложете отметка пред Позволяване на другите да създават и изтриват файлове в тази папка. В този случай ще трябва да си създадете потребителските профили, които тези потребители ще трябва да използват за да имат пълен достъп.

Ако желаете всички потребители, включително анонимните да имат пълен достъп без никакви имена и пароли (в стил Windows), то освен пред горната настройка, сложете отметка и пред Достъп на гост (за хора без акаунт). Когато приключите с тези настройки натиснете бутон Споделяне, за да затворите прозореца. Вече папката би трябвало да е видима в локалната мрежа.

Sidebar